HODLers Verheugt zich als Bitcoin voor het eerst sinds 9 juli boven de $9350 uitstijgt.

Volgens gegevens van CryptoCompare schommelde de Bitcoin op dinsdag (21 juli) bij 08:40 BST (of 7:40 UTC) voor het eerst in 12 dagen boven het $9.350-niveau, zoals u kunt zien in de twee weken durende BTC-USD-prijsgrafiek hieronder.

Sindsdien is de Bitcoin-prijs licht gedaald; op het moment van schrijven handelt Bitcoin rond de $9.340, een stijging van bijna 2% in de afgelopen 24 uur.

Nu klinkt een 2% „stijging“ misschien niet als iets om over naar huis te schrijven, maar het wordt makkelijker te begrijpen waarom sommige Bitcoin HODLers het nu vieren als u bedenkt dat de afgelopen 12 dagen Bitcoin meestal in de range $9100-$9300 heeft gehandeld en velen hopen dat deze kleine doorbraak naar de bovenkant een teken is van de dingen die komen gaan (zoals een rally die de koers voorbij $10K brengt, een niveau dat al meer dan zeven weken niet meer is gezien).

20 minuten nadat de Bitcoin-prijs boven de $9.350 ging, twitterde Simon Dedic, mede-oprichter van het crypto-gerichte onderzoeksbureau Blockfyre.

Zoals Binance Co-oprichter en CEO Changpeng Zhao (ook wel „CZ“ genoemd) gisteren in een interview met Bloomberg Television, is de recente prijsvolatiliteit van Bitcoin zo laag dat sommige leden van de cryptogemeenschap Bitcoin Loophole spottend een stabiele munt noemden:

Ik denk dat het vroeg of laat gaat uitbreken. Maar op dit moment, voor de laatste tijd, is Bitcoin echt stabiel, en mensen noemen het nu een stablecoin„.

Sommige fans van Ethereum vonden de jubelstemming over de 2% prijsstijging van BTC amusant.

Een van de redenen voor de „spannende“ stap van Bitcoin vandaag zou het gevolg kunnen zijn van de episodische vlagen van positieve correlatie tussen Bitcoin en aandelen die we sinds het begin van de COVID-19-pandemie hebben meegemaakt.

Zoals CNBC kort geleden meldde, stegen de Europese aandelenindexen vanmorgen „nadat de leiders van de Europese Unie (EU) een akkoord hadden bereikt over een herstelfonds van 750 miljard euro (857 miljard dollar) om de regio te helpen zich te herstellen van de coronaviruscrisis“.

De voorzitter van de Europese Raad, Charles Michel, zei in een persconferentie die dit akkoord aankondigde:

„We hebben het gedaan! Europa is sterk. Europa is verenigd… Dit waren natuurlijk moeilijke onderhandelingen in zeer moeilijke tijden voor alle Europeanen“.

Een andere reden voor een positief beleggerssentiment zou het goede nieuws kunnen zijn dat gisteren werd aangekondigd over het COVID-19 vaccin (AZD1222) dat wordt ontwikkeld door de universiteit van Oxford in het Verenigd Koninkrijk en de Brits-Zweedse multinationale farmaceutische en biofarmaceutische onderneming AstraZeneca.

Zoals STAT News gisteren meldde, blijkt uit gegevens van „een fase 1/2, single-blind, gerandomiseerd gecontroleerd onderzoek“ gepubliceerd in het medisch tijdschrift de Lancet dat „het vaccin bijwerkingen veroorzaakte, waaronder koorts, hoofdpijn, spierpijn en injectieplaatsreacties, bij ongeveer 60% van de patiënten, maar gelukkig „werden alle bijwerkingen als mild of matig beschouwd, en losten ze zich allemaal op in de loop van het onderzoek„.